Konfirmation 2020

Konfirmander, der går på Husum Skole, går til præst i Husum Kirke ved sognepræst Bettina Birk Jensen. Tirsdage kl. 14.00-15.30.

8.a: Lørdag d. 2. maj kl. 11.00
8.b: Lørdag d. 2. maj kl. 13.00

Konfirmander, der går på Korsager Skole, går til præst, dels i Husumvold Kirke ved sognepræst Line Bjørn Hansen, dels i Husum Kirke ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen. Onsdage kl. 14.15-15.45.

Konfirmation

Husumvold Kirke ved sognepræst Line Bjørn Hansen: Lørdag d. 2. maj kl. 13.00 eller fredag d. 8. maj kl. 10
Husum Kirke ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen: Lørdag d. 9 maj kl. 11.00

Konfirmander fra øvrige skoler kan gå til præst

ENTEN i Husumvold Kirke ved sognepræst Line Bjørn Hansen. Tirsdage kl. 16.00-17.30.

Lørdag d. 2. maj kl. 11.00 eller fredag d. 8. maj kl. 13.00

ELLER i Husum Kirke ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen. Tirsdage kl. 16.00-17.30.

Lørdag d. 9. maj kl. 13.00

Tilmelding for Husum Skole i Husum Kirke

Tilmelding for øvrige skoler i Husum Kirke

Tilmelding for øvrige skoler i Husumvold Kirke

Tilmelding for Korsager Skole i Husum Kirke

Tilmelding for Korsager Skole i Husumvold Kirke

I vil modtage kvittering for tilmelding. Først når I har modtaget tilbagemelding, kan I regne med tid og sted.

Tilmelding kan også ske til de respektive præster:
Bettina Birk Jensen: 3035 3597 / bbje@km.dk
Line Bjørn Hansen: 6120 1898 / lbh@km.dk
Iben Hornshøj Sørensen: 5127 4784 / ibks@km.dk

Skal - skal ikke konfirmeres?

Tror jeg nok?

Skal man være helt sikker og tro på en bestemt måde, for at man kan gå til præst? Nej, når det gælder tro, kan vi aldrig være helt sikre. Det handler om at være nysgerrig på, hvad kristendommen er, og hvad den siger om at tro, håbe og elske. Du behøver ikke at vide, om du vil konfirmeres, inden du begynder at gå til præst. Du kan beslutte dig undervejs.

Hvordan ser Gud ud?

Kan man både stamme fra aberne og være skabt af Gud? Da du var yngre, troede du måske, at Gud var en gammel mand med hvidt skæg. Det kaldes barnetro og er helt naturligt. Nu er du blevet ældre og måske mere kritisk. Det er også naturligt. Når man bliver mere moden, så udvikler ens forhold til familie og venner sig. Dit forhold til Gud udvikler sig også, når du bliver ældre. Til konfirmationsforberedelse taler man om tro og kristendom på en mere moden måde, som svarer til din alder.

At gå til præst

At gå til præst er ikke at gå i skole. At gå til præst er at få et forhold til tro, kirke og præst. At gå til præst er at undersøge det, vi ikke kan måle eller veje. At gå til præst er at blive klogere på sin kultur og tradition. At gå til præst er at møde nye venner, det er gudstjenester, udflugter, film, koncerter og ...