Dato Tirsdag d. 5. april 2022, kl. 19:00
Sognepræst Frederik T Damm

Samtalesalon i Husum Kirke: Tirsdag den 5. april 19.00 -21.00

Provokation - dialog?

Skal kirken lægge rum til kunst, hvor bibelske motiver tolkes meget direkte i forhold nutidens diskussion om f.eks. køn og identitet, og hvordan skal vi i det hele taget forholde os til billeder af de bibelske figurer og det guddommelige?

Det er temaet, når sognepræst i Husum Kirke Frederik Teglberg Damm tager afsæt i designer og fotograf Jim Lyngvilds meget omtalte og velbesøgte udsmykning af Faaborg Kirke. Samtalepartneren er tidligere sognepræst Lene Mattis, der tog initiativet til Jim Lyngvigs udsmykningen, der blev et tilløbsstykke og fik massiv medieomtale.

"Jim Lyngvild deler jo vandene - nogle vil måske opfatte hans fotografier af bibelske motiver som blasfemiske og grænseoverskridende, mens andre ser dem som en tiltrængt fornyelse af kirkekunsten", siger Frederik Teglberg Damm.

Den samtale tager han med Lene Mattis, hvor alle er mere end velkomne til at byde ind med synspunkter. En række af Jim Lyngvilds bibelske fotos er udstillet i Husum Kirke i forbindelse med samtalesalonen.

Alle er velkomne til dette gratis arrangement tirsdag den 5.april kl. 19.00 - 21.00. Der serveres charcuteri og et glas vin i pausen.

Samtalesalonen er en del af et nyt koncept, som Husum Kirke kalder "Indspark" med foredrag, musik, samtaler og sang  første tirsdag i måneden kl. 19.